Vanavond in Paradiso: Democratie 2.0

Vanaf 20.00 uur wordt het publiek door presentator Yoeri Albrecht (De Balie) meegenomen langs verschillende ideeën om onze democratie toekomstbestendig te maken. Arend Jan Boekestijn (Elsevier) spreekt een column uit. Opiniepeiler Maurice de Hond breekt een lans voor meer inspraak van de kiezer. Designers van Redesigning Politics denken juist helemaal de andere kant op. Politiek talent Thijs Kleinpaste maakt zich op zijn beurt sterk voor een districtenstelsel. Alle ideeën worden begeleid door originele campagneliedjes, uitgevoerd door Coco Bongo and the Bonfire Ranch of Love. Johan Fretz (columnist Volkskrant en cabaretier) zet het geheel in perspectief. Naar goed democratisch gebruik krijgt het publiek het laatste woord in de vorm van een zogenaamde caucus; je kiest door letterlijk aan de zijde van jouw favoriete pitch te gaan staan.

De deuren van Paradiso gaan vanaf 19.30 open; er zijn nog een beperkt aantal kaarten te koop via de kassa. Tot vanavond!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>